Wie ben ik? Wat doe ik? En wat is mijn geschiedenis?

Mijn naam is Nathalia Carrasco Ruiter en ben 39 jaar. Samen met mijn heerlijke zonen; Djino en Djavi woon ik in de Haarlemmermeer.
Ik hou van lekker gek doen, dansen, zingen, knutselen, wandelen in de natuur, ritjes op de motor, opgeruimd huis en de lieve mensen die ik om mij heen heb.

Moederschap is het mooiste wat mij is overkomen en tegelijkertijd ook een uitdaging voor het leven.
Ik vind kinderen geweldig. Ze zijn eerlijk, ongeremd, naïef en staan zo fris in het leven. Elke leeftijd, elke uitdaging heeft zijn charme en wanneer je hier op een andere manier mee omgaat, komt er veel positiviteit voor terug. 

Kinderen hebben wijsheden, waar wij veel van kunnen leren; waar de kinderen nog dicht bij de kern van ons bestaan vertoeven, zijn wij vaak er ver van verwijdert. 

Lekker gek doen met de kids, heerlijk, maar ik hou ook zeker van rust en tijd voor mijzelf. Zonder kinderen.
Dit heeft elke ouder nodig! 

Hoe kun je voor een ander zorgen, als je niet eerst voor jezelf zorgt? Zie het als in het vliegtuig; eerst bij jezelf een zuurstofmasker opzetten en dan pas bij andere. Want stel de zuurstof valt weg, kun jij er niet voor je kinderen zijn als je eerst je kinderen helpt. Zo heb je ook zo nu en dan zeker tijd voor jezelf nodig. 

Vanaf 1999 (mijn 16de) werk ik met kinderen. Ik ben begonnen als kinderleidster en heb hier SPW 4 voor gedaan. In de kinderopvang heb ik meerdere functies bekleed van kinderdagverblijven tot klassen assistent, van groepsleidster tot manager. Daarnaast ben ik mij blijven ontwikkelen door verschillende cursussen en opleidingen te volgen zoals; communicatie, how to talk to kids, SPH, triple-P en kanjertraining. 

Buiten het feit dat ik echt connectie heb met kinderen, intrigeert mij de welzijn van de mens. Hoe staan lichaam en geest verbonden? Waar komen lichamelijke klachten, of terugkerende problemen vandaan? En wat kun je hieraan doen?

Mijn spirituele pad begon in 1996 lekker zweverig met; tarot, numerologie en sterrenbeelden. Op 16 jaar ben ik reiki gaan doen en vanaf mijn 19de ben ik reikimaster. Ook hierin ben ik mij blijven ontwikkelen en heb ik dingen gedaan zoals; kundalini, trance-healing, intuïtieve ontwikkeling/kinderen en chakra's.

Massage; een welzijn voor lichaam en geest! Misschien kun je de connectie leggen, want ook hierin heb ik verschillende opleidingen, cursussen en workshop gedaan; basis massage, chinese drukpunten, rebalancing en thai-yoga. mijn eerste opleding deed ik in 2003, vervolgens in 2005, 2006, 2009, 2015, 2016.

In 2007 ben ik een jaar in buitenland geweest om een eigen kinderdagverblijf op te zetten in Spanje. Een onwijs mooi jaar en met veel lieve mensen en leermomenten rijker. Door veranderingen in de gemeente en de crisis die Spanje hard trof, kwam er geen kinderdagverblijf. 

Begin 2010 kreeg ik de diagnose depressie en ben ik bij een psycholoog terecht gekomen. Het ouderschap viel mij daardoor zwaar, ondanks de vele jaren ervaring met kinderen. Ik dacht dat ik het wel even deed met twee vingers in mijn neus, maar niks is minder waar. Hier ben ik aanraking gekomen met hypnotherapie en dit heeft mij onwijs goed geholpen. 

Zit je wel eens in een goed boek? Dat je niets meer om je heen hoort? Je bent er wel, maar toch ook weer niet. Nou deze 'toestand' is dus een hypnotische toestand. Je hebt op dat moment jezelf gehypnotiseerd. Niks eng, niks raar en je bent er nog altijd bij om te bepalen wat je doet. Alleen het belangrijkste is dat je in deze toestand het onbewuste kunt aanspreken om verandering te bereiken. Hoe gaaf is dat? Vanaf 2013 mag ik mij dan ook hypnotherapeut noemen. 

Ik ben een praktijk begonnen en heb vanuit daar eerst veel volwassenen en later kinderen geholpen aan een oplossing. Ik vond dit onwijs leuk om te doen, maar ik wilde meer. Onze tijd is beperkt en toen viel het kwartje. In de huidige maatschappij waar wij in leven kan ik meer kinderen helpen, waar ik eerst 1 iemand hielp.

Dit was voor mij de factor die in 2017 al het geleerde van de afgelopen 18 jaar heeft samengebracht tot de cursus 19xandersopvoeden, die ik voor jullie heb ontwikkelt.

vanaf 2018  is mijn reis begonnen met plantmedicijnen en heb ik mijn eerste Ayahausca ceremonie gehad. Ik vond het best zwaar en confronterend maar wilde mijn weg hierin vinden. Ergens voelde en wist ik dat dit mij zo veel meer ging brengen en dat heeft het zeker gedaan. Inmiddels zijn plantmedicijnen onderdeel van mijn levensstijl geworden en leef ik meer in harmonie met de elementen van de aarde. Dit kun je ook terug vinden in mijn werkwijze.

Ik vraag je niet mij te geloven. Ik vraag je niet om het met me eens te zijn. Ik vraag je alleen om open te staan voor wat ik je wil leren en het zonder oordeel of overtuiging te ontvangen. Gebruik het en maak het je eigen, absorbeer het, geef je eigen twist eraan en gooi weg wat niet van toepassing is voor jullie. 

Laten wij samen zorgen voor een liefdevolle thuisbasis, waarin kinderen en ouders de kans krijgen om fouten te maken, zodat wij kunnen leren en groeien en zodat jij beter kunt omgaan met je kind en op een andere manier leert kijken, om zo een positief samenzijn te creëren! 

Liefs Nathalia Wat anderen over mij zeggen:


Nathalia is een heel fijn, energiek en warm persoon. Ze heeft een open en toegankelijke houding en daardoor voelt het al snel vertrouwd om bij haar te zijn. Door het gevoel van vertrouwen kun je je verhaal goed kwijt. Ook heeft zij een sterk inlevingsvermogen, waardoor je verhaal goed en veilig bij haar terecht komt. Ze luistert goed en met haar kennis en expertise kan ze goed inspelen op het "probleem". Nathalia weet waar ze het over heeft en met haar eigen ervaringen op de achtergrond kan ze goed inspelen op iedere situatie. Ik heb altijd een veilig gevoel bij haar en dat vind ik persoonlijk erg belangrijk; niks is gek, vreemd of raar om te vertellen. Je voelt je snel op je gemak. Nathalia is erg goed in zowel de omgang met ouder als kind. Kinderen voelen zich ook veilig en gehoord bij haar, maar vinden het ook gezellig. Er is ook ruimte voor een grapje tussendoor. De combinatie van veiligheid, vertrouwdheid, maar ook zeker de humor en energie van Nathalia maken haar een heel fijn persoon! ~ Romee M.~


Nathalia heeft mij meerdere malen geholpen om stappen te zetten in de opvoeding van mijn twee jongens. Zo heeft ze mij geleerd om op de juiste manier complimenten te geven aan mijn kinderen, hoe ik mijn kinderen positief kan benaderen en heeft ze mij verschillende tips gegeven over hoe om te gaan met de strijd die mijn jongens dagelijks onderling hadden. Nathalia is warm, behulpzaam, persoonlijk en betrokken. Nathalia super bedankt voor je tips en betrokkenheid bij mijn jongens! ~ Lisette P. ~ 


Ik ben met mijn zoontje bij Nathalia geweest en heb dit als zeer prettig ervaren. Nathalia is een warm persoon die gaat voor samen ontwikkelen. Zij werkt vanuit haar kennis, inzicht en intuïtie met kinderen. Ik en mijn vrouw hebben veel aan haar adviezen en pas dat nog steeds toe in de opvoeding met vier jongens. ~Jeroen T.~  


Nathalia heeft mij met haar positieve kijk op het opvoeden van kinderen erg geholpen. Bijvoorbeeld met goed en duidelijk communiceren met je kinderen op een rustige manier in plaats van geïrriteerd, omdat je het zat bent dat ze niet naar je luisteren. Ook met luisteren heb ik tools gekregen om op een andere manier hiermee om te gaan. Ik probeer er echt bij na te denken voor ik kwaad wordt en denk dan ok rustig en praat met mijn kinderen dat ik het niet leuk vind wat er gebeurt of hoe het gaat. Natuurlijk kan je niet altijd zo denken, maar probeer het wel, want het helpt echt! ~ Frances B.~


Wat kinderen over mij zeggen:


  • Ik was bang om af te zwemmen door een gat. Nathalia vertelde mij dingetjes dat gaf vertrouwen en ik kreeg een toversteen die mij extra kracht gaf en ik heb in 1 keer mijn diploma gehaald.  
  • Nathalia vind ik lelijk maar wel lief. Ze weet altijd zo goed wat je denkt of bedoelt. En ze kan ook goed oefeningen geven voor mij en mijn broer. Maar mama heeft ze ook oefeningen gegeven en die praat nu veel liever tegen ons. 
  • Mama en ik hebben bij nathalia altijd allebei gelijk, en dat vind ik fijn. Want eigenlijk zijn mama en papa de baas en nu ben ik ook een keer de baas.  
  • Ik was steeds bang met slapen. Ik deed een oefening met de zee en nathalia vertelde dat er allemaal aapjes in je hoofd zitten en die aapjes maken je bang, die fluisteren allemaal enge dromen in je hoofd. En die aapjes maak je dood in je hoofd en als ze er niet meer zijn kan ik niet meer bang worden en dat doe ik nu steeds en dat helpt mij met slapen. Ik voel mij nu weer goed.  
  • Mijn mama is na Nathalia de allerliefste, dank je wel voor mij helpen en dat t zo gezellig is bij jou.  
  • Ik zei altijd ik ben heel druk in mijn hoofd, nu zeg ik soms is het druk in mijn hoofd en door de oefeningen van Nathalia en de olie waar ik aan ruik wordt ik rustiger. Het helpt mij echt goed op school.  
  • Nathalia is leuk en helpt mij, als ik bijvoorbeeld boos wordt wat ik kan doen, zodat ik niet kook als een pannetje.  

Wil je weten waar jullie staan en wat je kunt doen om een probleem op te lossen. Ik kijk graag met je mee. Boek hieronder een inzicht-gesprek.

Boek hier je call!

Wil je meteen aan de slag en wil je weten hoe je op het niveau van je kind kunt communiceren? Download hieronder gratis het E-book. Je krijgt effectieve tips die je meteen kunt toepassen binnen je gezin.